Campings

Campings

We hebben allemaal wel eens op een camping gestaan en wat te doen als het nou bijvoorbeeld regent, je eventjes nog wat voor je baas moet doen of gewoon een leuk spelletje spelen? Tegenwoordig is het internet op de camping niet meer weg te denken en steeds meer campings wagen de sprong naar het onbekende. Om het voor de gebruikers en de mensen achter de balie makkelijker te maken hebben wij gekozen voor gebruiksvriendelijke “WiFi Hotspots” Door middel van deze “WiFi Hotspots” kan men ervoor kiezen een gehele camping te voorzien van draadloos internet zonder al te veel beheer.

WiFi Hotspot

Een WiFi Hotspot kan bestaan uit bijvoorbeeld de volgende onderdelen;

  1. Een Server en Ticketprinter. U print met een simpele druk op de knop een ticket uit waarop oa de prijs en geldigheidsduur vermeld staat en gebruikers kunnen dmv een inlogpagina gebruik maken van het internet.
  2. Een access point, deze zorgt voor een 2,4 GHZ verbinding naar de gebruikers
  3. Een antenne, dit kan een sector antenne of een 360graden omni antenne zijn
  4. Een simpele netwerkswitch voor het verzorgen van extra LAN aansluitingen tbv de server.

Meten is weten

Ook hebben wij in de afgelopen jaren gemerkt dat het steeds belangrijker wordt te zien wat zich allemaal door de lucht begeeft. Storingsvelden zoals een actief draadloos netwerk en of dikke bebossing kan voor grote problemen zorgen als u probeerd een verbinding te maken met een te zwak signaal. Hiervoor hebben wij speciale metings apparatuur waarmee wij kunnen zien wat de sterkte van het signaal is op uw terrein. Voor meer informatie zie ook Meting & Analyse.

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u uw bestaande wifi verbinding optimaliseren? Neem gerust contact met ons op!