Evenementen

Evenementen

Ook bij evenementen wordt het steeds meer gebruikelijk dat men zorgt voor een goede en stabiele WiFi verbinding. Denk hierbij aan de pers welke de foto’s snel moet kunnen versturen naar de redactie. Leden van de organisatie die nog even de mail moeten nakijken. Of de bezoekers die op de telefoon verbinding maken en de foto’s van alle leuke ervaringen zo snel mogelijk willen delen met al hun vrienden.

Evenementen welke u waarschijnlijk al zijn voorgegaan zijn onder andere de Zwarte Cross en City Racing Rotterdam, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende “WiFi masten”. Deze evenementen zijn voorzien van een Engenius access point welke het gebied met een straal van ongeveer 200 meter bereikt per mast.

Bereik

De afstand van zo’n gebied is afhankelijk van de verschillende storingsbronnen die zich binnen het WiFi netwerk bevinden. Denk hierbij aan evenementen-tenten welke vaak zijn opgebouwd met stellages, stroom generatoren, eigen kleine hotspots, draadloze camerasystemen enzovoort.

Op locatie kan er vooraf bekeken worden wat de beste positie zou zijn voor de WiFi masten of dat de bevestiging aan bijvoorbeeld een UTMS mast voldoende bereik zal hebben.

Internetaansluiting

De voorkeur heeft een bestaande internetaansluiting te gebruiken voor de doorvoer van het internet. Bij lange afstanden zal een point to point aangelegd worden naar het gebied wat van WiFi voorzien is. Daar waar dit niet mogelijk is zoals in buitengebieden het geval, zal er worden overlegd met de provider om een aansluiting te “huren”. Dit wordt rechtstreeks op een dichtsbijzijnde ISRA aangesloten en zorgt voor een goed en stabiel netwerk.